Kilolu Gebelikte Nelere Dikkat Edilmeli

Özellikle doğum yaklaştığında bilinçli bir şekilde yapılması gereken egzersizler gebeyi hem psikolojik anlamda hem de fizyolojik anlamda doğuma hazırlamaktadır. Kas yapısı ne kadar esnek olursa bebeği doğurma hızı o kadar hızlı olur, rahim açılma hızı daha hızlı olur. Ek olarak doğum sırasında bazen epizyotomi dediğimiz bebeği doğurturken perineye uyguladığımız kesi çok daha az olur.

Düzenli egzersiz yapan kas gücü yerinde olan hanımlarda genel vücut sağlığımız açısından da kilo hiçbirimizin önerdiği ve kabul ettiği bir durum değil. Ancak bazı hastalıklarda bazı hormon bozukluklarında kilolu gebe kalınabilmektedir.

Sadece kilolu gebe kaldığımızda daha dengeli ve daha düzenli beslenmeliyiz, egzersiz ve spora daha çok zaman ayırmalıyız ki yani mevcut kilomuzu korumalıyız. Çünkü ne kadar çok kilo alırsak gebeliğe bağlı bir takım hastalıklara o kadar davetiye çıkarmış oluyoruz. Doğum sırasında çok kilolu olduğumuzda normal doğumda da sezeryanda da birtakım tehditlerde karşılaşabiliyoruz.

O yüzden kilolu kalmamayı tercih ediyoruz ama kaldıysak bile mevcut kilomuzu dengeli beslenerek veya yapılan egzersizlerle korumamız gerekmektedir.

Son Güncellenme Tarihi: 5 Haziran 2024 Saat: 17:55